Image 04

backyard





location: wervershoof, the netherlands
client: Fam. Boos
year: 2015
status: built (final finishing pending)
program: living room, dining room, kitchen, bedroom and bathroom
gross floor area: 108 m2

A middle aged couple desired to expand and prepare their newly bought home for the future. This is done by altering the current configuration of the ground floor, adding a new living room on the rear side of the house and transform the garage into an ensuite bedroom. Both new rooms are unified in one rear facade, together with a bamboo cladded garden closet.

A 5,5 meter wide glazed floor-to-ceiling window, which is integrated in the floor and the white embrasure, is fitted in the living room to optimally enjoy the 50 meter deep garden. The black sinc cladded extension, meets the existing house by a glazed corner. Due to the deep embrasure, and by creating a closed facade on the south-west corner of the extension, overheating is prevented and makes it possible to integrate the rainwater drainage and the sun screen into the facade and a storage closet on the inside.



Image 04

backyard











Image 04

axonometric











Image 04

rear facade











Image 04

plan











Image 04
Image 04

connecting new to existing

Image 04

living room











Image 04

rear elevation